Chcete vlastnú limitovanú edíciu Živého vína? Príďte si do našej pivnice vybrať sud.

DSC_2257

Rok 2017 z vinohradníckeho hľadiska hodnotíme ako veľmi dobrý. Počasie bolo priaznivé. Na jar sme síce pár nocí tŕpli, ale traja zmrznutí boli v tomto roku milosrdní a škody spravili minimálne. Počas vegetačného obdobia prevládalo sucho a teplo. Vyhli sa nám choroby aj vrtochy počasie. Vystačili sme si s jedným postrekom a dopestovali sme pekné a zdravé hrozno. Úroda bola nadštandardná. Zber sme stihli pred škorcami a do pivnice sme dostali krásne vyzreté hrozno s dobrými parametrami. Fermentácia prebehla bez problémov a mladé vína vyzerajú nádejne.

Všetky vína sme spracovali tradičným spôsobom. Nepoužívame moderné technológie ani prídavné látky (kvasinky, enzýmy, taníny, …). Hrozno obsahuje všetko potrebné – cukor, kyseliny aj výživu pre kvasinky. Vína kvasíme spontánne a nechávame ich prirodzene vyzrievať v dubových a agátových sudoch. Na biele odrody používame prevažne agátové sudy a na červené dubové. Vina držíme bez síry na vlastných kvasniciach celý rok. Priebežne ich miešame. Víno sa musí samé postaviť na vlastné nohy. My mu vytvárame vhodné prostredie a dávame dostatok času, aby ukázalo, čo v ňom je.

Z ročníka 2017 máme v pivnici 5 vín v 25 sudoch veľkosti 225, 300 a 600 litrov:

  • Rizling Rýnsky 2017
  • Müller Thurgau 2017
  • Oranžové cuvée 2017 (Rizling Vlašský, Veltlín, Tramín a Silván)
  • Ryšák 2017
  • Frankovka modrá 2017

Spontánne kvasenie, macerácia na šupkách 5 dní, zrenie prebieha v agátových a dubových sudoch veľkosti 225, 300 a 600 litrov. Náš Müller je ľahké a elegantné víno, má pikantnú kyselinku a netreba ho zaraz vypiť. Dostane školu, ktorá mu umožní pomaly vyzrievať vo fľaši.

Spontánne kvasenie, macerácia na šupkách 3 dni, zrenie prebieha v agátových 300l sudoch. Pekné, štrukturované víno s dobrým zrecím potenciálom.

Spontánne kvasenie, macerácia na šupkách 14 dní, zrenie prebieha v agátových sudoch veľkosti 300 a 600 litrov. Jemne pikantné oranžové cuvée s vyšportovaným telom a svetlou budúcnosťou. Odrodová skladba vína: Rizling Vlašský 50%, Veltlínske zelené 40%, Tramín 5% a Silván 5%.

Tradičné malokarpatské víno, robené ako zmes bielych a modrých odrôd, spontánne kvasenie, macerácia na šupkách 14 dní, zrenie prebieha v dubových a agátových sudoch veľkosti 225 a 300 litrov. Šarmantné, veselé a prítulné víno svetločervenej farby, ktoré poteší v každom počasí.

Spontánne kvasenie, macerácia na šupkách 14 dní, zrenie prebieha v dubových sudoch veľkosti 225 a 300 litrov. Typická, malokarpatská, ovocná, vrstevnatá a šťavnatá Frankovka.

Ak chcete ochutnať naše mladé vína, alebo máte záujem o vlastnú edíciu ŽIVÉHO VÍNA ozvite sa. Kontakty sú uvedené dole. Spravíme vám ochutnávku všetkých sudov priamo v našej pivnici. V prípade, že vás nejaký sud osloví môžete si ho rezervovať. Fľašovanie je naplánované na jeseň roku 2018.

Kontakt: Dušan Škubák, Prostredná 31, 900 21 Sv. Jur, +421 903 253 929, info@zivevino.sk