Dorábame 4 vina: biele, oranžové, ryšavé a červené. Rešpektujeme tradície, prírodu a klimatické podmienky. Hrozno pestujeme ekologickým spôsobom a víno školíme v prirodzenom prostredí starej renesančnej pivnice. Do vína zasahujeme minimálne. Skúsenosť nás naučila, že príroda to vie spraviť lepšie. Akurát, jej to trvá trochu dlhšie.

Pestujeme pomerne veľa odrôd a každému vínu chceme venovať maximálnu pozornosť. Preto sme sa rozhodli, že nebudeme spracovávať jednotlivé polohy a odrody samostatne. Historicky sa aj tak v našich zemepisných šírkach robili prevažne zmesné vína. Snažíme sa, aby každé naše víno malo svoj osobitý a zapamätateľný charakter.

Pomenovanie našich vín odkazuje na technológiu a farbu vína. Biele voláme jednoducho Blanc. Základ tvorí odroda Müller Thurgau. V dobrých ročníkoch mu sekunduje Rizling Rýnsky. Müller je najpestovanejšia odroda v Malých Karpatoch a jednoducho sa jej nedá vyhnúť. Bohužial sa s ním často nestretávame. Väčšina sa vypije ešte vo forme burčáku a zvyšok sa spravidla spracuje na mladé vína na rýchle vypitie. My sme sa rozhodli, že s ním budeme pracovať trochu inak. Zberáme ho skôr kvôli kyselinám a školíme ho tak, aby ho nebolo treba zaraz vypiť. Müller macerujeme na šupkách 5-10 dní a nechávame ho zrieť v agátových aj dubových sudoch. Výsledkom je elegantné víno s vyraznou aromatikou a nižším alkoholom.

Oranžové víno voláme Oranž. Základ, asi 90 percent, tvoria odrody Rizling Vlašský a Veltlín – tradičné malokarpatské odrody, ktoré dávajú stabilnú úrodu a vyrovnanú kvalitu. Zvyšok je Tramín a Sylván z nášho najmenšieho vinohradu. Tramín a Sylván sa v Malých Karpatoch pestujú veľmi málo. Tramín tu nemá veľkú tradíciu a Sylván je, bohužiaľ, na ústupe. Oranž macerujeme na šupkách počas celej doby fermentácie. Spravidla je to 14 dní a časť šupiek dávame aj do sudov a tie tam nechávame celý nasledujúci rok. Oranž školíme v agátových sudoch. Výsledné víno má vrstevnatý aromatický a chuťový prejav, pevnú štruktúru a dobre vytrénované telo pripravené zdolávať dlhšie trate.

Ryšák je (ne)tradičné víno, ktoré bolo verným spoločníkom našich predkov pred fyloxérov. Je to zmes bielych a modrých odrôd. Niečo, čo bolo v minulosti pomerne bežné je dnes, paradoxne, zaznávané. Ešte koncom 19 storočia bolo podľa dobových záznamov každé tretie-štvrté víno ryšavé. Stopy po ryšavých vínach sa, nielen v literatúre, končia niekde v päťdesiatych rokoch. V minulosti sa ryšavým vínam hovorilo aj pestré. A presne také sú, pestré vo farbe, vôni aj chuti. Náš ryšák je zmes, kde sa snažíme dostať aspoň malú časť úrody z každého nášho vinohradu. Školíme ho v dubových aj agátových sudoch. Je to veselé a hravé víno, ktoré sa hodí do voza aj do koča.

Karmazín je pomenovanie sýtej červenej farby a zároveň synonymom nekorunovanej kráľovnej modrých odrôd Karpatskej kotliny, ktorou je nepochybne Frankovka modrá. O histórii a pôvode tejto odrody sa môžeme dohadovať a prieť, ale o jej kvalitách a o tom, že je to odroda, ktorá k nám patrí je, dúfam, nespochybnitelný a generáciami vinárov overený fakt. Máme to šťastie, že obrábame jednu z mála starých svätojurských výsadieb. Je to odroda, ktorá má úžasný charakter. Treba k nej pristupovať citlivo, netlačiť na pílu a ona sa odvďačí kvalitou a stabilným výkonom. Naša Frankovka je krv a mlieko. Temperamentná, elegantná a rafinovaná dáma, na ktorú sa oplatí počkať.