Dorábame 4 vina: biele, oranžové, ryšavé a červené. Rešpektujeme tradície, prírodu a klimatické podmienky. Hrozno pestujeme ekologickým spôsobom a víno školíme v prirodzených klimatických podmienkach starej renesančnej pivnice. Minimálne zasahujeme do vína. Sme presvedčení, že príroda to vie spraviť lepšie, ako by sme to dokázali my našimi zásahmi. Akurát, jej to trvá trochu dlhšie a naša vinárska skúsenosť nám hovorí, že trpezlivosť nielen ruže prináša.

Vo vinohradoch máme pestrú paletu odrôd a keďže každému vínu chceme venovať maximálnu pozornosť rozhodli sme sa, že nebudeme spracovávať jednotlivé polohy a odrody samostatne. Historicky sa aj tak v našich zemepisných šírkach robili prevažne zmesné vína. Medzi našimi vínami nerobíme rozdiel vo vinici ani v pivnici. Jednotlivým vínam venujeme rovnakú pozornosť a snažíme sa, aby každé malo svoj osobitý a zapamätateľný charakter.

Pomenovanie našich vín odkazuje na technológiu a farbu vína. Biele voláme jednoducho Blanc. Základ tvorí odroda Müller Thurgau. V dobrých ročníkoch mu sekunduje Rizling Rýnsky. Müller je najpestovanejšia odroda v Malých Karpatoch a jednoducho sa jej nedá vyhnúť. Bohužial sa s ním často nestretávame. Väčšina sa vypije ešte vo forme burčáku a zvyšok sa spravidla spracuje na mladé vína na rýchle vypitie. My sme sa rozhodli, že s ním budeme pracovať trochu inak. Zberáme ho skôr kvôli kyselinám a školíme ho tak, aby ho nebolo treba zaraz vypiť. Müller macerujeme na šupkách 5-10 dní a nechávame ho zrieť v agátových aj dubových sudoch. Výsledkom je elegantné víno s vyraznou aromatikou a nižším alkoholom.

Oranžové víno voláme Oranž. Základ, asi 90 percent, tvoria odrody Rizling Vlašský a Veltlín – tradičné malokarpatské odrody, ktoré dávajú stabilnú úrodu a vyrovnanú kvalitu. Zvyšok je Tramín a Sylván z nášho najmenšieho vinohradu. Tramín a Sylván sa v Malých Karpatoch pestujú veľmi málo. Tramín tu nemá veľkú tradíciu a Sylván je, bohužiaľ, na ústupe. Oranž macerujeme na šupkách počas celej doby fermentácie. Spravidla je to 14 dní a časť šupiek dávame aj do sudov a tie tam sú celý nasledujúci rok. Oranž školíme v agátových sudoch. Výsledné víno má vrstevnatý aromatický a chuťový prejav, pevnú štruktúru a dobre vytrénované telo pripravené na dlhšie trate.

Ryšák je (ne)tradičné víno, ktoré bolo verným spoločníkom našich predkov pred fyloxérov. Je to zmes bielych a modrých odrôd. Niečo, čo v minulosti bolo pomerne bežné je dnes paradoxne a trochu nelogicky zaznávané. Ešte koncom 19 storočia bolo podľa dobových záznamov každé tretie-štvrté víno ryšavé. Stopy po ryšavých vínach sa nielen v literatúre končia niekde v päťdesiatych rokoch. My robíme ryšavé víno, lebo sa nám páči jeho charakter aj rôznorodosť a zároveň nechceme, aby úplne vymizlo z vinárskej mapy. V minulosti sa ryšavým vínam hovorilo aj pestré. A presne také sú, pestré vo farbe, vôni aj chuti. Náš ryšák je zmes, kde sa snažíme dostať aspoň malú časť úrody z každého nášho vinohradu. Školíme ho v dubových aj agátových sudoch. Je to veselé a hravé víno, ktoré sa hodí do voza aj do koča.

Karmazín je pomenovanie sýtej červenej farby a zároveň synonymom nekorunovanej kráľovnej modrých odrôd Karpatskej kotliny, ktorou je nepochybne Frankovka modrá. O histórii a pôvode sa môžme dohadovať a prieť, ale o jej kvalitách a o tom, že je to odroda, ktorá k nám patrí je dúfam nespochybniteľný a generáciami vinárov overený fakt. Máme to šťastie, že obrábeme jednu z mála starých svätojurských výsadieb. Je to odroda, ktorá má charakter. Treba k nej pristupovať citlivo, netlačiť na pílu a ona sa odvďačí kvalitou a stabilným výkonom. Naša Frankovka je krv a mlieko. Temperamentná, elegantná a rafinovaná dáma, na ktorú sa oplatí počkať.